Vebjørn W. Vinje til Blink

Erfaren forsvarsspiller.

Vebjørn Walnum Vinje (24) har signert overgangspapirer for Stjørdals-Blink Fotball.

Den robuste forsvarsspilleren kommer fra Nardo FK. Han er opprinnelig fra Nesna i Nordland. Han har også spilt seniorfotball for Bodø-Glimt og Mo.

Vinje har i årets sesong spilt 14 kamper for Nardo og scoret fire mål.

-Det blir artig å få være med på et forsøk på å rykke opp. Jeg ser fram til å gi alt jeg har for å nå det målet sammen med klubben og mine nye lagkamerater.

-Hva kjennetegner deg som spiller?

-Jeg liker å ta mye ansvar, både defensivt og det oppbygghende spillet offensivt. Denne sesongen har jeg fått muligheten til å score endel på dødball. Det har gitt en ny dimensjon i spillet mitt med frisparkfoten.

Walnum Vinje skrev under overgangspapirene lørdag kveld.

Han har bodd i Trondheim siden 2017 da han startet studiene. Nå gjenstår bachelor på handelshøgskolen.

Han fikk sin debut for Mos A-lag som 18-åring og var videre i Bodø-Glimt i tre sesonger. Der spilte han bl.a. semifinale NM for Glimt mot RBK.

Det ble halvannen sesong i Nardo før overgangen til Stjørdals-Blink Fotball.

Behovet for ny forsvarsspiller ble aktualisert ettersom Bjørnar Hove påbegynner studier i Kristiansand fra høsten av.

Vebjørn Walnum Vinjes Blink-debut blir trolig i treningskampen mot Levanger på Moan 3.august.

Sportslig leder for Blinks A-lag, Håvard Fuglem, kommenter overgangen slik:

-Vi forsøkte å hente Vebjørn allerede før 2 år siden når han flyttet fra Bodø ned til Trondheim. Han har nå spilt 2 gode sesonger for Nardo og har utviklet seg til å bli en solid og trygg midtstopper. Han var vårt udiskutable førstevalg når Bjørnar måtte erstattes i sommer. Vebjørn er autoritær og en spiller med høy tilstedeværelse og energi i spillet sitt. Det var et ønske fra oss å få inn en veletablert spiller som har dette nivået inne og som kan ta oss det ekstra steget sportslig. Dette får vi med Vebjørn. Han er tent på prosjektet vårt og gir mye av seg selv både på og utenfor garderoben. En ledertype. Vi er særdeles fornøyd med denne signeringen, uttaler Fuglem.